Kako se zaštititi?

 

Prevencija je pola zdravlja.... Zaštititi sebe i druge možemo samo uz kvalitetno i ozbiljno pristupanje problemu te time spriječiti veliku zarazu. S planiranjem, provođenjem, kontrolom rada i servisiranja sistema pitke vode osobito u kompleksima s većim brojem korisnika ( hoteli, moteli, apartmani, bolnice...) mozemo smanjiti mogučnost pojavljivanja Legionelle.

Instaliranjem sistema za obradu i tretman vode u svojim objektima kao što su : sprječavanje taloženja vodenog kamenca i sprečavanjem korozije smanjujete pojavu problematike do 99 %.

Iz asortimana CWG Grupe mozemo Vam ponuditi siroku lepezu uređaja i opreme za tretman vode:

1. Zaštita od ulaska čestica:
Filtracija vode je početna i vrlo vazna stepenica pri čuvanju zdravlja te smanjenju troskova održavanja postoječih uređaja i instalacija.Instalacija filtera je bitna od sprečavanja ulaska čestica pijeska,hrđe i raznih materijala u Vas sistem kako bi se spriječila povoljna podloga za razvoj Legionelle

2. Vodeni kamenac:
Spriječavanje pojavljivanja talozenja kamenca na Vasim cijevovodima, grijačima i uređajima jer je kamenac jedan od največih "skrovista" bakterija te sluzi kako rasadnik virusa jer Legionella treba Kalcija i Magnezij kao nutrijente za svoj razvoj i razmnozavanje.Instaliranjem uređaja za omeksavanje vode ili sprečavanje talozenja kamenca smanjujete rapidno rizik od pojave i razvoja bakterija.

3. Zaštita od korozije:
Pojava korozije u vodi moze poremetiti kvalitetu zdravstveno ispravne vode. Razvojem korozije na cijevovodu omogučava boljem razvoju biofilma u cijevima te time osigurava utočiste kolonijama Legionelle nesmetan razvoj i reprodukcijua. Spriječit razvoj korozije mozete doziranjem antikorozivnih sredstava te ujedno smanjujete mogučnost razvoja oboljenja od bakterije Legionelle.

CWG katalog - Sustavi za obradu otpadnih voda