…water and just water…

BRZI LINK:

AUTO INDUSTRIJA

U procesima koji su povezani s proizvodnjom automobila, CWG ima kompletne filtarske sustave koji igraju ključnu ulogu. Njihova svrha je zaštita opreme za proizvodnju i održavanje vode čistom.

Kroz ove procese, važno je osigurati besprijekornost procesne vode, zaštititi sprinklerske sustave kao i mlaznice za prskanje. To se postiže učinkovitim i pouzdanim uklanjanjem suspendiranih čestica kao što su mulj, pijesak i ostale nečistoće koje mogu biti prisutne u procesu proizvodnje.

Jedan poseban aspekt u industriji automobila je pranje vozila. Kontaminirana voda koja se skuplja u spremnicima ili bazenima može se ponovno upotrijebiti u sustavu bez prekida zahvaljujući automatskoj filtraciji. Čistoća vodoopskrbe za pranje ima dvostruki učinak: ne samo da štiti mlaznice za prskanje i pomoćnu opremu, već istovremeno sprječava površinske ogrebotine na boji vozila uzrokovane abrazivnim česticama.

CWG industrijski sustavi za filtraciju vode igraju ključnu ulogu u postizanju optimalnih rezultata u automobilskoj industriji. Oni ne samo da smanjuju gubitak vode i povećavaju učinkovitost proizvodnje, već i podižu kvalitetu krajnjih proizvoda. U industriji u kojoj preciznost i visoka kvaliteta igraju važnu ulogu, tehnologija CWG filtarskih sustava za samopromišljanje postaje ključni saveznik.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

KEMIJSKA INDUSTRIJA

U kemijskoj industriji, ključne kemikalije kao što su sumporna kiselina, dušik, etilen, kisik, propilen i klor predstavljaju osnovu proizvodnje. Primjena ovih kemikalija je raznovrsna: od proizvodnje gnojiva (sumporna kiselina), hitnog zamrzavanja hrane (tekući dušik), do proizvodnje sintetičke gume (etilen) i eliminacije patogena iz vode (klor). Spektar primjena je širok i raznolik.

Kemijska industrija, baš poput većine proizvodnih sektora, neizostavno koristi vodu tijekom proizvodnog procesa. Voda se koristi za stvaranje proizvoda ili hlađenje opreme koja se koristi u procesu. Industrijska voda ima ulogu u izradi, pranju, razrjeđivanju, hlađenju i transportu proizvoda. Proizvodnja kemijskih proizvoda zahtijeva znatne količine vode. Bez obzira na svrhu vode unutar proizvodnog procesa, filtracija je neophodna kako bi proces bio učinkovit. Adekvatna filtracija osigurava kvalitetu proizvoda, energetsku i vodnu efikasnost te održivost.

U kemijskoj industriji, CWG industrijski filtri za vodu predstavljaju idealno rješenje za filtraciju. Automatski ciklus samočišćenja osigurava neprekinuti protok u sustavu, čime se održava kontinuitet proizvodnje. Također, CWG nudi vodne filtre za kemijsku industriju izrađene od raznih visokokvalitetnih nehrđajućih materijala i FRP-a, prilagođene za okruženja s korozivnim karakteristikama.

Razmišljanje o troškovima i neefikasnom ispuštanju otpadnih voda potiče brojne objekte da primijene sustave za ponovno korištenje procesne vode za sekundarne procese. Recikliranje procesne vode putem sistema filtracije pruža sigurnost protiv eventualnih problema uzrokovanih ograničenom dostupnošću izvorske vode.

Kada ponovna upotreba procesne vode nije moguća, smanjenje čestica putem industrijskih filtara za vodu često pridonosi smanjenju troškova otpadnih voda.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

HVAC I DATA CENTRI

Unutar HVAC sustava, hlađenje se postiže kroz hlađene tornjeve koji uklanjaju toplinu iz hladnjaka. U velikim objektima poput kongresnih centara, hotela, bolnica, sveučilišta i centara za obradu podataka, hlađeni toranj je neizostavan dio grijanja, ventilacije i klimatizacije.

Očuvanje čistoće hladnjaka i sprječavanje nakupljanja nečistoća, naslaga i biološkog rasta u sustavima hlađenja u centrima za obradu podataka ključno je za održavanje energetske učinkovitosti, racionalne potrošnje vode i sigurnosti samih podatkovnih centara.

Efikasan sustav filtracije značajno smanjuje razinu čestica u hladnoj vodi, što direktno umanjuje začepljenja. Budući da mikrobiološki organizmi koriste organske čestice za hranu, smanjenje čestica također dovodi do manjeg biološkog rasta. Filtracija ima dodatni pozitivan učinak jer sprječava koroziju, uzrokovanu biološkim rastom, te naslage koje su posljedica začepljenja i korozije.

CWG industrijski filtri za vodu idealno se uklapaju u zahtjeve filtracije u kemijskoj industriji. Njihov automatski sustav ispiranja osigurava da nema prekida u toku sustava (primjerice, proizvodnji). Dodatno, CWG nudi filtre za vodu u kemijskoj industriji izrađene od raznovrsnih visokokvalitetnih nehrđajućih materijala i FRP-a, prilagođenih korozivnim okruženjima.

Ušteda vode i smanjenje troškova otpadnih voda potiče mnoge objekte da ponovno koriste procesnu vodu za sekundarne procese. Kroz sustav filtracije, recikliranje procesne vode pruža zaštitu od eventualnih problema povezanih s nedostatkom izvorske vode.

Tamo gdje ponovna upotreba procesne vode nije moguća, smanjenje čestica putem industrijskih filtara za vodu često značajno smanjuje troškove otpadnih voda.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

PETROKEMIJSKA INDUSTRIJA

Kemijski i ugljikovodikovi procesi koriste veliku količinu vode za hlađenje i uslužne svrhe. Rijekama, kanalima ili bunarima često se osigurava najekonomičniji izvor vode za petrokemijske postrojenja. CWG filteri za samočišćenje vode osiguravaju neprekinuti protok vode, hlađenje i rad postrojenja bez prekida, čime se eliminira potreba za skupim održavanjem i periodičkim zatvaranjem.

S rastućim troškovima pražnjenja otpadnih voda, ponovna upotreba procesne vode za sekundarne procese smanjuje operativne troškove. Recikliranje procesne vode kroz sustav industrijske filtracije olakšava potencijalne poteškoće uzrokovane ograničenim izvorom vode.

Kada se procesna voda ne može ponovno upotrijebiti, smanjenje čestica putem industrijskog filtra za vodu često je korisno u smanjenju troškova otpadnih voda. CWG nudi rješenja za mobilne kontejnerske sustave filtracije, kao i za trajna rješenja filtracije.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

ENERGANE I ENERGETSKA POSTROJENJA

Raznovrsne metode postoji za proizvodnju energije koje koriste vodu kao ključni sastavni dio funkcije sustava. U cijelom sektoru proizvodnje energije, CWG industrijski sustavi filtracije vode pomažu postrojenjima da postignu veće izlazne rezultate.

Proizvodnja električne energije u centraliziranim postajama datira unatrag do kasnog 19. stoljeća. Proizvodnja energije iz ugljena, prirodnog plina i nafte postaje sve problematičnija. Budućnost proizvodnje čiste energije leži u hidroelektraničkim, solarnim, plimskim, vjetroenergetskim i geotermalnim izvorima. CWG se predano pridružuje globalnom pokretu za odustajanje od fosilnih goriva i prelazak na čiste metode proizvodnje energije koje ne doprinose klimatskim promjenama.

Hlađenje tornjeva često prati sve oblike proizvodnje energije. Kad oprema postane zaprljana, zajedno troši velike količine energije i smanjuje učinkovitost. Nakupljanje nečistoća u cjevovodima procesne vode također doprinosi smanjenju učinkovitosti prijenosa topline.

CWG industrijski filtri za vodu pružaju učinkovito uklanjanje čestica, povećavajući učinkovitost i smanjujući rizik od propadanja i zaustavljanja sustava. Ako se nakupljanje čestica spriječi upotrebom naših filtera za samočišćenje vode, smanjuju se kemijski troškovi i povećava učinkovitost. Postrojenja za proizvodnju energije koja koriste CWG industrijske filtre za vodu također optimiziraju upotrebu vode u kontroli onečišćenja putem mokrih ispušnih plinova i recikliranja otpadnih voda.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

TEKSTILNA INDUSTRIJA

Tekstilna industrija troši velike količine vode tijekom raznovrsnih operacija obrade. Mehanički procesi poput tkanja i tkanja troše vrlo malu količinu vode u usporedbi s operacijama mokre obrade tekstila, gdje se voda koristi obilno.

Gotovo sve boje, specijalne kemikalije i završne kemikalije nanose se na tekstilne supstrate iz vodenih kupki. Osim toga, većina koraka pripreme tkanine, uključujući skidanje škroba, pranje, izbjeljivanje i merzerizaciju, koristi vodene sustave.

U mokroj obradi tekstila, voda se koristi uglavnom u dva svrhe: kao otapalo za kemijske procese i kao sredstvo za pranje i ispiranje. Osim toga, voda se troši za ionsku izmjenu, kotao, hlađenje vode, sušenje parom i procese čišćenja.

Učinkovita upotreba vode ključna je u tekstilnoj industriji. Očuvanje vode putem pouzdane filtracije i ponovne upotrebe jednostavan je pristup uštedi vode, vremena i novca. Opadanje podzemnih voda, smanjenje izvora čiste vode i povećane potrebe kako industrije tako i rastuće populacije rezultirali su većim troškovima. CWG industrijski sustavi filtracije za tekstilni sektor čine upotrebu vode ekonomičnom i održivom.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

BALASTNE VODE

CWG sustavi za filtraciju na brodovima i filtracija balastne vode učinkovito uklanjaju čestice i morske naslage iz balastne vode i drugih cjevovoda na brodu. Sustav filtracije je potpuno automatiziran i ne uzrokuje prekide u toku tijekom kratkog ciklusa čišćenja. CWG filtri za samočišćenje balastne vode lako će se integrirati u potpuni sustav za upravljanje balastnom vodom (BWMS).

CWG filtracija balastne vode uklanja velike, opasne organizme kao i sedimente i alge prije nego što voda uđe u glavni postupak dezinfekcije (UV dezinfekcija). Adekvatna filtracija čestica ključna je za zaštitu nizvodnih elemenata i dugovječnost BWMS-a. CWG filtri za balastnu vodu osiguravaju uklanjanje čestica koje su važne, sve do veličine od 40 mikrona.

Kućišta filtera, sita i svi komponenti koji dolaze u dodir s vodom kod CWG samočisteće filtre za balastnu vodu izrađeni su od plastike otporne na morsku vodu ili drugih visokokvalitetnih materijala od nehrđajućeg čelika i legura. CWG filtri za balastnu vodu imaju kratki, automatski ciklus čišćenja koji ne prekida postupak balastiranja. Ovi filtri imaju mali otisak i mogu se instalirati vertikalno i horizontalno.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

PRAONICA RUBLJA

CWG industrijski sustavi za filtraciju vode mogu se uključiti kako bi efikasno i pouzdano uklonili čestice iz prljave vode u širokom spektru postupaka obrade otpadnih voda u perionicama. Pranje zaprljanih ručnika, stolnjaka, uniformi, mopova i drugih predmeta rezultira visokim volumenom onečišćene vode. Industrijski i komercijalni objekti za pranje rublja imaju dnevne cikluse kako bi na pouzdan način osigurali čisto rublje za restorane, bolnice, hotele i razne druge poslovne sektore. Otpadna voda iz pranja rublja sadrži različite suspendirane čestice, uključujući pijesak, šljunak, vlakna i druge ostatke specifične za originalnu uporabu predmeta koji se peru.

CWG industrijski filtri za vodu mogu se uključiti u efikasan i pouzdan proces uklanjanja čvrstih tvari unutar šireg paketa za obradu otpadnih voda iz perionica ili sustava filtracije. Potpuno automatizirani CWG filteri primjenjivi su za obradu procesne vode, obradu korisničke vode, obradu otpadnih voda i recikliranje/ponovnu upotrebu za različite svrhe unutar perionice.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

METALNA INDUSTRIJA

CWG industrijski filtri za vodu mogu se primijeniti u metaloprerađivačkim aplikacijama kako bi se uklonile suspendirane čestice iz prirodnog ili gradskog vodoopskrbnog sustava, kao i iz rashladnih, procesnih i otpadnih tokova kako bi se poboljšala učinkovitost upotrebe vode tijekom svake faze obrade metala.

Hlađenje opreme važno je razmatranje u mlinovima i ljevaonicama. U takvim teškim okruženjima, čestice često završavaju u vodoopskrbnom sustavu putem rashladnih tornjeva i drugih uređaja, što čini filtraciju nužnom.

Uklanjanje ljuske od valjka može biti posebno problematično u okruženju obrade metala. Kako zahtjevi za proizvodnjom nastavljaju rasti i usklađenost s okolišem postaje stroža, pouzdana filtracija čestica postaje izuzetno važna. Uklanjanje ljestvice pomoću CWG industrijskih sustava filtracije vode omogućava mlinovima efikasniji rad, kako u smislu štednje vode i energije, tako i produljenog vijeka trajanja opreme za obradu metala. Implementacija CWG industrijskog sustava filtracije smanjuje ili eliminira potrebu za lagunama ljestvice i nudi organiziraniju upotrebu dragocjenog prostora.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

PAPIRNA INDUSTRIJA

Proizvođači u industriji papira i kartona zahtijevaju velike količine visokokvalitetne vode dostupne po niskoj cijeni. Uključivanje CWG industrijskog sustava filtracije vode pruža izvanredan način osiguravanja pouzdanog toka čiste vode iz prirodnih izvora sirove vode i reciklirane vode.

Kao alternativu kupovini pitke vode iz gradskog vodovoda, mnoge tvrtke koriste izravne izvore vode poput rijeka ili jezera. Zbog prirodne gustoće čestica, potrebno je filtrirati vodu iz neobrađenih izvora prije upotrebe u industrijskom sustavu.

CWG industrijski filtri za samočišćenje omogućavaju upotrebu ovih izvora vode kao primarnog vodoopskrbnog izvora za tvornice pulpe i papira, osiguravajući kvalitetu proizvoda.

Nakon što je voda korištena u procesu proizvodnje pulpe i papira, velike količine otpadnih voda mogu se reciklirati putem industrijskog sustava filtracije vode za primjene niže kvalitete, poput pranja ili miješanja vode. Smanjenje volumena otpadnih voda smanjuje ekološki utjecaj i povećava učinkovitost sustava.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

AUTOPRAONICE VOZILA

U sustavima za pranje automobila, poboljšanje učinkovitosti upotrebe vode koristi se na donjoj liniji, štedi energiju i stvara održiviju operaciju.

Dobro održavana postrojenja za pranje automobila obično koriste od 40-80 litara vode po vozilu bez recikliranja vode za pranje. Automatski sustavi re-use cyclus vraćanja i filtracijom vode smanjuju upotrebu nove vode koristeći sekvencijalne spremnike za zadržavanje i ponovnim unošenjem filtrirane vode natrag u sustav pranja vozila. Instalacija sustava za obradu vode nakon taložnog spremnika sustava za pranje automobila pruža sveobuhvatno rješenje; smanjujući količinu vode korištenu te poboljšavajući kvalitetu vode.

CWG rješenja za vodu mogu pretvoriti otvoreni sustav u re-use sustav za recikliranje vode ili se lako mogu integrirati u postojeći zatvoreni sustav. Naši uređaji za samočišćenje će zaštititi mlaznice za prskanje i pomoći izbjeći nepotrebna zaustavljanja.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

RIBOGOJILIŠTA I AQUAKULTURA

Akvakultura je uzgoj, odgoj i berba riba, školjkaša, algi i drugih organizama u svim vrstama vodenih okoliša.

S porastom potražnje za plodovima mora, tehnologija je omogućila uzgoj hrane u priobalnim morskim vodama i otvorenom oceanu. Akvakultura je metoda koja se koristi za proizvodnju hrane i drugih komercijalnih proizvoda, obnovu staništa i obnovu divljih stokova te za ponovno uspostavljanje populacija ugroženih i izumrlih vrsta.

U sustavima akvakulture kako u morskim tako i u slatkovodnim okruženjima, pažljiva kontrola uvjeta vode može pomoći povećanju prinosa, proizvodnji visokokvalitetne ribe, poboljšanju gustoće populacija i smanjenju rizika od bolesti i kontaminacije.

CWG sustavi filtriranja morske i slatkovodne vode prilikom uzgoja riba učinkovito smanjuju opterećenje česticama, sprječavaju unošenje invazivnih vrsta te pružaju učinkovitu i pouzdanu regulaciju kvalitete vode.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

RUDARSTVO I ISKOPI METALA

Bez obzira na resurs koji se rudari, voda se koristi u razne svrhe u operacijama rudarenja. Voda u rudarskim procesima može biti korozivna i zahtijevati upotrebu filtara za vodu u rudnicima otpornih na koroziju.

Suvremene rudarske operacije sve više postaju složene i zahtijevaju velike količine vode. Ekonomičan rad uz usklađenost s okolišem zahtijeva neprekidni pristup visokokvalitetnoj vodi. Filtracija otpadnih voda izvan procesa potrebna je kako bi se što više vode vratilo u process – re-use.

Uobičajene primjene filtracije na rudarskim lokacijama uključuju filtraciju otpadnih voda, filtraciju vode za napajanje, filtraciju procesnih voda za sustave smanjenja prašine, pranje, filtraciju za ponovnu upotrebu procesnih voda (odvodnjavanje), rješenja za ekstrakciju plemenitih metala (gromada) i više.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

PROIZVODNJA PLASTIKE

Industrija plastične ekstruzije zahtijeva da se hladna procesna rashladna voda isporučuje pri konstantnoj temperaturi i u velikim količinama kako bi se održala preciznost profila vode.

Brizganje plastike je jedna od mnogih tehnologija koje koriste vodu kao primarni rashladni agens. Da bi se ohladili kalupi, voda se može dovoditi kroz kanal kako bi se osiguralo brzo vrijeme hlađenja. Hladniji kalupi često rade učinkovitije jer omogućuju brže cikluse. Ovaj koncept se prenosi na mnoge industrijske potrebe hlađenja u proizvodnji plastike.

Kao neizostavan dio procesa hlađenja, CWG rješenja poboljšavaju kvalitetu proizvoda i smanjuju kvarove hladnjaka, istovremeno omogućujući pažljivu kontrolu procesne temperature. Naši filtri produžuju trajanje procesa i smanjuju potrebu za redovitim održavanjem ili prekidima čišćenja . CWG industrijski filtri za vodu također smanjuju onečišćenje mlaznica za prskanje, izmjenjivača topline i drugih procesnih uređaja, smanjujući skupe zamjene te povećavajući produktivnost.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr

BRODOGRADNJA

CWG sustavi za brodove te sustavi filtracije balastne vode učinkovito uklanjaju čestice i morske naslage iz balastnih voda. Sustav filtracije je potpuno automatiziran i ne uzrokuje prekid protoka tijekom kratkog ciklusa čišćenja.

CWG ship filters za balastnu vodu lako će se integrirati u potpuni sustav upravljanja balastnim vodama.
Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr