Zdravstvo

…water and just water…

Zdravstvo i laboratoriji

U zdravstvenim ustanovama i laboratorijima, gdje je čista i kvalitetna voda od iznimne važnosti za različite analize, testiranja i medicinske postupke, koriste se različite tehnologije obrade vode kako bi se osigurala visoka kvaliteta vode.

Evo nekoliko najčešćih tehnologija koje se koriste:

REVERZNA OSMOZA

Reverzna ili reverzibilna osmoza je membranska tehnologija koja koristi membranu kako bi se uklonili različiti zagađivači, uključujući soli, mikroorganizme, teške metale i druge nečistoće. To je učinkovita metoda za pročišćavanje vode i osiguravanje niskog sadržaja čestica i soli.

ULTRAFILTRACIJA (UF)

Ultrafiltracija koristi membranu za filtriranje vode kako bi se uklonile čestice, bakterije i veće molekule. To je korisno za uklanjanje mikroorganizama i nečistoća koje bi mogle utjecati na laboratorijske postupke.

FILTER AKTIVNOG UGLJENA (AC)

Aktivni ugljen se koristi za adsorpciju organskih tvari, kemikalija i ostalih nečistoća iz vode. Ova tehnologija pomaže u uklanjanju mirisa, okusa i različitih organskih zagađivača.

UV DEZINFEKCIJA

UV svjetlo se koristi za dezinfekciju vode uništavanjem mikroorganizama poput bakterija i virusa. Ova tehnologija je korisna za osiguravanje mikrobiološki čiste vode.

OZONIZACIJA

Ozon se koristi za dezinfekciju i oksidaciju vode. Ova tehnologija učinkovito uklanja mikroorganizme i nečistoće te pomaže u oksidaciji organskih tvari.

Svaka tehnologija ima svoje prednosti i primjene, ovisno o specifičnim potrebama laboratorija ili zdravstvenih ustanova.

Kombinacija različitih tehnologija može se prilagoditi kako bi se postigla optimalna kvaliteta vode za različite aplikacije.

Za više informacija ili direktnu ponudu slobodno nas kontaktirajte:
Kontakt forma
ili na mail: info@cwg.hr